21 خرداد 1398 - 12:34
شناسه خبر: 7585
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
قیمت جهانی مواد غذایی باز هم افزایش یافت/ افزایش قیمت بیش از 11 درصدی لبنیات
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت مواد غذایی فائو با 1.2 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته به 172.4 واحد رسیده است که این افزایش را میتوان عمدتاً در افزایش بیش از 11 درصدی قیمت لبنیات جستجو کرد. قیمتهای جهانی شکر و روغن نباتی در این ماه کاهش و گوشت و غلات با افزایش مواجه شده اند.
قیمت های جهانی غلات در ماه می سال 2019 نسبت به ماه گذشته 1.4 درصد افزایش داشته اند که عمدتا تحت تاثیر افزایش قیمت های جهانی ذرت بوده است. قیمت های جهانی گندم در این ماه به دنبال چشم انداز مثبت عرضه این محصول و ذخایر صادراتی کافی، کاهش داشته است. قیمت های جهانی برنج اما در این ماه ثبات نسبی داشته است.
قیمت های جهانی روغن نباتی اما در ماه می با 1.3 درصد کاهش نسبت به ماه آوریل رو به رو بوده است که علت عمده آن کاهش قیمت های جهانی روغن پالم به دنبال ذخایر بالای صادراتی این محصول در کشورهای عمده صادرکننده آن بوده است. قیمت های جهانی روغن سویا، آفتابگردان و کزا اما در این دوره با افزایش اندکی رو به رو بوده اند.
شاخص قیمت لبنیات فائو اما در این دوره 11.2 درصد نسبت به ماه آوریل افزایش یافته که با این افزایش جمعا 24 درصد از ابتدای سال 2019 افزایش داشته و به بالاترین میزان خود در پنج سال گذشته نزدیک شده است. علت اصلی این افزایش، جهش قیمت پنیر در این دوره بوده است. محصولات لبنی دیگر موجود در این شاخص نیز نسبت به ماه ژانوبه با افزایش قیمت رو به رو بوده اند. افزایش قیمت محصولات لبنی منعکس کننده تقاضای وارداتی بالای این محصولات به همراه ذخایر صادراتی محدود در اقیانوسیه است، چراکه شرایط خشکسالی، تولید شیر را به صورت فصلی کاهش داده است. نگرانی ها از کاهش تولید شیر در اروپا نیز در افزایش قیمت های جهانی محصولات لبنی موثر بوده است.
قیمت های جهانی گوشت نیز د ر ماه می سال 2019 روند افزایشی ملایم خود که از ابتدای سال 2019 اغاز شده است را دنبال کرده اند. قیمت های جهانی گوشت خوک در این دوره به دنبال افزایش تقاضای وارداتی این محصول به خصوص از سوی منطقه شرق آسیا افزایش یافته است. قیمت های جهانی گوشت گوسفند نیز در این دوره به دنبال تقاضای وارداتی بالا به رغم ثبت رکودهای صادراتی از جانب منطقه اقیانوسیه، افزایش یافته است. قیمت های گوشت مرغ در این دوره ثابت بوده است در حالیکه قیمت های جهانی گوشت گاو اندکی کاهش یافته که منعکس کننده افزایش ذخایر صادراتی این محصول است.
قیمت های جهانی شکر نیز در این دوره، 3.2 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافته که علت اصلی آن چشم انداز مثبت تولید شکر در کشور هند بوده است. به علاوه، کاهش قیمت های حامل های انرژی در جهان، انگیزه تولیدکنندگا ن را برای تبدیل چغندر قند به شکر به جای اتانول افزایش داده است. کاهش 17 درصدی تولید شکر برزیل در دوره 2019/2018 نیز نتوانسته است روند رو به کاهش قیمت های جهانی شکر را تغییر دهد.